Dorn terápia kismamáknak

 

Lehet, nem hallottál róla, de régen a bábák dolga nem csak a születés megsegítésére korlátozódott, hanem a szülést követően a kismama medencéjét korrigálták, nehogy valami ne a helyére igazodjon vissza. Egy elmozdult keresztcsont, egy megrogyott farokcsont komoly hátfájdalmakat okozhat a későbbiekben, netalán innentől fogva mindig becsípődhet valami és bizarr testi érzetek jelentkezhetnek a lábban. Ezért a várandósság alatt, szülést követően is ajánlott a Dorn módszer.

A kismama teste a várandósság kilenc hónapja alatt folyamatos átalakuláson megy keresztül. Ezzel mindenki tisztában van, hiszen egyre nő a poci, a cici….aztán már fáj a hát, a derék, megnő a talp, ödémásodik a boka. Vannak, akik fáradékonyságra panaszkodnak, fejfájásra, székrekedésre, mellfeszülésre, és teherként élik meg a várandósság nagy részét…..Az áldott állapotnak ezek lehetnek kisebb-nagyobb kellemetlen fizikai kísérő tünetei, ha épp hányni nem is minden kismama hány.

Ezzel a méretnövekedéssel párhuzamosan egyre lazább lesz a kismamák ízületi rendszere, szalagjai, ínjai, hogy a kisbaba kényelmesen át tudjon majd haladni a szülőcsatornán, és az anyuka se szakadjon meg a szülésben.

Különböző hormonok hatására közvetlenül a szülést követően már megindul a szülő anya testének a regenerációja, és elkezdenek visszatérni a csontok a helyükre, és az ízületek is igyekeznek a normál tartományba kerülni….na de biztosan minden a helyére kerül?

A Dorn technika egyaránt támogatást nyújthat a várandósság alatt és a szülés utáni helyreállításban is. Kismamáknak csökkent a hátfájása, a derékfájása, a mell feszülése, rendeződött a székletük, javult a tartásuk stb.

Amennyiben tudatosabban szeretnél önmagadra figyelni, úgy gondoskodj saját jólétedről és egészségedről a kezelés segítségével, hiszen a szülést követően igen sokáig helyt kell állnod a baba emelgetésével, hordozásával, és mi sem egyszerűbb, ha ezt jókedvvel és fájdalom nélkül teheted!

Meg kell említenem a vetélést is, mint állapotot. Van művi, mesterséges vetélés, és természetes úton történő vetélés is. Ilyenkor az anyuka teste nincs felkészülve a baba elvesztésére, és a lelki terhen kívül erős fizikai fájdalmak is jelentkezhetnek vetélést követően. Ha ilyen élettörténet nehezíti lelked, akkor is gyere bátran, szeretettel fogadlak!

Gyere el és próbáld ki!

Nézz szét a fenti menüpontok között is, hátha valami még felkelti az érdeklődésedet!

Jelentkezz be a hello@csigebogi.hu címen, vagy hívj a  06 20 27 45 452 számon, és kérj időpontot!