Pocaklakó masszázs

Szerző: | nov 17, 2020

Valójában ez a te masszázsod, nem a babáé. De ha te jól vagy, az olyan a babádnak, mint neked egy masszázs.

Amikor kismama voltam, nekem a legnagyobb problémát csípőfájdalmak okozták, illetve a lapockáim körül fájt a hátam.

Az igazság az, hogy a falra tudtam volna mászni, amikor mindenki azzal jött, hogy ez édes teher, meg ezen minden nő átesik, ezt el kell viselni, ez vele jár. Ennek ellenére, én is “csak” elviseltem.

Amikor kisbabákkal kezdtem el foglalkozni, bőven túl voltam már a két gyermekem születésén, és az egyik képzésen mondta a dúla-képző, hogy az ősi közösségekben természetes volt a kismamák masszírozása. A lábukat, derekukat gyakran masszírozták, és egyes manuálterápiás fogásokat arra használtak, hogy a babát akár befordítsák a szülőcsatornába.

Szóval nem kell ezt elviselni. Ez egy hamis illúzió arra nézve, hogy “tűrj, mert nem tudok ennél okosabbat ajánlani, és nekem sem segített senki”.

Ha itt vagy, akkor már sejtheted is, hogy juhuu, van valaki, aki érti, mert érezte ugyanazt mint én, és ismeri azokat a fájdalmakat, kellemetlen érzéseket, amiket én, és többet fog mondani, mint csak annyit, hogy “ez édes teher, szokj hozzá fiam.”

A masszázs félig ülve történik, félig fél-fekvő helyzetben. Kezelem a derekadat, a hátadat, a talpadat, igény szerint a csípőt, és a mellkast. És a pocakodat is, ha megengeded, hogy hozzáérjek.

És jusson eszedbe, hogy szülés után regenerálni kell a testet. Várlak vissza szülés után is szeretettel.

 

Nálam jó kezekben leszel!

Ki jöhet, ki nem, mikor igen, mikor nem?

Mit hozz magaddal, mire lesz szükséged?