Még a saját online edzéseimről is képes voltam elkésni, amit a lakásomból tartottam.

Ha előadást tartottam, ha konferencián adtam elő, ha órára mentem, mindig késtem. Még ha el is terveztem, akkor is vagy rámjött a hasmenés, vagy nem találtam a szemüvegemet, eltűnt a kulcs, rossz buszra szálltam, vagy akár rossz helyre mentem.

Aztán egy nap, 10 percet késtem. A saját online órámról. És végig azon agyaltam, hogy miért engedem meg ezt magamnak. Cserben hagyom azokat, akik jönnek hozzám. Milyen jó, hogy viszonylag kevesen vannak.

Ezen a ponton ismertem fel azt, hogy nem azért vannak kevesen az online óráimon, mert rossz lenne a marketingem (ami az volt, mert hirdetni sem hirdettem), hanem nekem akkor sokkal pontosabbnak kellene lennem. Pedig nem tudok az lenni. Ha többen lennének, akkor erre jobban kellene figyelnem, az több feszültséggel járna.

De miért vagyok én feszült az óratartástól, amikor valójában imádok edzéseket vezetni?!

Aha! Mert állandóan azon agyalok, hogy vajon tetszik-e az embereknek? Hogy értik-e amit mondok? Meg vannak-e elégedve azzal, amit nyújtok? Hiteles vagyok-e? Követhető vagyok-e? Csupa-csupa ön-ellenőrzés. 50 perc kétség és zaklatott félelem, hogy vajon másnak megfelelek-e.

50 perc kétség, félelem és feszkó.

50 perc megfelelési kényszer.

És itt elkezdtem nevetni. Mert elkezdtem számolni.

Ha kések 10 percet egy 50 perces óráról, akkor az már csak 40 perc megfelelési kényszer. Ha még elbénázok belőle 5 percet, az már csak 35 perc. Szóval azzal, ha kések, akkor lerövidítem az aggódással, kétséggel, félelemmel eltöltött idő mennyiségét. Egy zseni vagyok! (nevettem magamon!)

Ugye, (tovább gondolkodtam), ha én behirdetem egy jó marketing szöveggel az edzéseimet, a masszázst, a beszélgetéseket, akkor több kliens fog jönni.A több kliens több óra. Ha egy edzés nekem 50 perc megfelelési kényszer, akkor több kliens, többször 50 perc megfelelési kényszer.

A több kliens az órákban mérhetően több megfelelési kényszert fog a nyakamra hozni. Kész vagyok én erre?

Éveken keresztül a félelemmel eltöltöt idő mennyiségét próbáltam meg rövidíteni, mert nem kaptam segítséget abban, hogy a félelemmel hogyan kell megküzdeni.

Ehelyett eljártam időmenedzsment workshopokra, marketinges szemináriumra, pszichológushoz, coach-hoz, megbíztam marketingest, de nem nagyon haladtam. Sok-sok pénzt otthagytam ezeken a helyeken, és a tudást sem tudtam kamatoztatni, mert az ellene ment volna az alapproblémával: hogy én valójában féltem kiállni az emberek elé.

kép forrása: Andrey Grushnikov a pexels.com-ról

Gondolom, te is szeretnél rájönni, hogy miért is késel!

Akkor csak be kell jelentkezned! Itt megteheted!

Miért hasznos, ha mindig elkésünk?

Még a saját online edzéseimről is képes voltam elkésni, amit a lakásomból tartottam. Ha előadást tartottam, ha konferencián adtam elő, ha órára mentem, mindig késtem. Még ha el is terveztem, akkor is vagy rámjött a hasmenés, vagy nem találtam a szemüvegemet, eltűnt a...

Védett: A rendetlenség lelki összetevői – 1

Jelszóval védett

A bejegyzés megtekintéséhez adja meg lent a jelszót:

Megbetegít a pénz?

Egész sok pénzügyi szemináriumon, anyagi jólétet ígérő tanfolyamon jártam, mégis újra meg újra befulladtak a kísérleteim, hogy gazdag lehessek. Számtalan módon feltártuk, hogy milyen negatív képzetek kapcsolódnak a pénzhez, milyen rossz megtakarítási beidegződéseim...

Védett: Új üzletbe fogni életveszélyes!

Jelszóval védett

A bejegyzés megtekintéséhez adja meg lent a jelszót:

A képkereskedő pénze

- Van úgy, hogy jól megy az üzlet - tárta szét a kezét, - de a pénzt valahogy nem tudja az ember megtartani. Jön, aztán megy. Valahogy egyből elköltöm. Talán ezért is fektetek műtárgyakba, addig sem költöm el - nevet.  - A családodban volt valaki, aki gyűjtögetett,...