Szülésfelkészítő kismama flow jóga? Ez valami új! Mi ez?

Sok kismama panaszkodik arra, hogy majd megvész otthon. Amióta várandós, azóta úgy bánnak vele mint egy hímestojással. vagy mint aki balesetet szenvedett. Netán valami fogyatékossággal élne. Nem mozoghat, nem emelhet, nem ehet ezt, nem ihat azt, csak üljön otthon a kanapén és engedjen a csokitorta csíbításának. Mást mond a védőnő, mást a barátnő, mást az orvos, mást a szomszéd, a nők lapja és a legújabb bestseller. Ismerős helyzet? 

Mi az a flow?

A kismama flow jóga egy dinamikus, áramló mozgássorra épülő jógagyakorlás. Légzéssel összehangolva, áramlóan lépünk át egyik ászanából a másikba. Nem maradunk hosszan benne az egyes jógapózokban, hanem több, asszimetrikus ászanát fűzűnk össze (ezt nevezzük sorozatnak), amit mindkét oldalra megcsinálunk.

Mi benne a szülésfelkészítés?

Egyfelől a különböző légzőgyakorlatok megtanulásával felkészülhetsz a vajúdásra, a gátizom tornával a gátvédelemre, a kismama jóga segítségével tudatosabb lehetsz a kilenc hónap alatt. Másfelől, ha megismered a tested, ha megtanulod az izmaidat külön mozgatni, akkor a vajúdáskor is tudatosabb lehetsz. Ha a kilenc hónapot nem rózsaszín ködfelhőben töltöd, könyvekkel és savanyú uborkákkal körülölelve, hanem készülsz a szülésre mentálisan és fizikai síkon, akkor a várt és váratlan helyezetre is felkészülhetsz, maga a szülés igazi élmény lehet számodra.

Nem árt a kisbabámnak ha intenzíven jógázom?

Közelítsük meg ezt a kérdést nagyanyáink felől. Régen az asszonyok hajolgatva kévét gyűjtöttek, a hátukon batyut hordtak, szitáltak, szekéren jártak, előrehajolva, guggolva mostak a pataknál. Akaratlanul is számos ingernek tették ki a fejlődő magzatot. Lehet, hogy nem is tudod, hogy ahhoz, hogy érett legyen egy kisbaba idegrendszere ahhoz rengeteg mozgásos ingernek kell kitenni. és ha ezeket az ingereket nem kapja meg, akkor a későbbiekben akár tanulási nehézségekben, logopédiai problémákban, esetlenebb mozgásban is megmutatkozhat. A modern világ száműzi a zötykölődő villamosokat, mozgólépcsőt épít, gurulós bevásárló kosarakat ajánl, babakocsiba rakja a gyereket. Az ösztönös mozgásigényünket pedig – hibásan – ízfokozókkal, full HD-s vizuális ingerekkel akarjuk pótolni.

Gyere el és próbáld ki!

Nézd meg az órarendem és küldj egy e-mailt a hello@csigebogi.hu címre, kérlek írd meg melyik órámra szeretnél eljönni!

Még néhány érv, hog miért is gyere kismama flow-ra

Bátran felteheted a kérdéseidet, senki nem fog furán nézni rád, vagy letorkollni.
Megismerkedhetsz más kismamákkal, lehet, pont ugyanott fogtok szülni, és utána ugyanarra a játszótérre járni.
Megtanulhatsz olyan trükköket, hogy mit tegyél a dagadó lábaddal, beállt hátaddal, fájó derekaddal.
A jógaórákon sok olyan dolog is szóba kerül, hogy mi az az aranyóra, a magzatszurok, hogyan segítheted a szülés után a méh regenáróládást, hogyan készülj fel a szoptatásra stb.

Ne azért gyere kismama órára, hogy küzdj a striák ellen, és a felesleges kilók ellen. Készülj tudatosan a vajúdásra és a szülésre, élvezd ki a várandósság minden pillanatát. Ha jól érzed magad, jól érzi magát a magzatod is. Ha jól érzed magad, jól érzi a környezeted is magát. Légy boldog és kiegyensúlyozott kismama. Csak ez a fontos.