Gyermek mozgásfejlesztés

Mikor van szüksége egy gyermeknek mozgásfelmérésre?

Babakorban

Amikor úgy gondoljuk, hogy a gyermek mozgásfejlődése lelassult: nehezen tartja a fejét, későn fordul meg, nem kúszott vagy nem mászott, ha mégis akkor olyan furcsán, nem indul be a beszédfejlődés…

Kisgyermekkorban

Hibás a beszédfejlődés (érthetetlen beszéd, dadogás stb.), ügyetlen mozgás, magatartás zavar (túl aktív, hisztis, szorongó stb.), közösségben nehezen alkalmazkodik, szobatisztasággal kapcsolatos problémák….

Óvodás korban

Hibásan kivitelezett mozgásformák, ügyetlenség, magatartásproblémák, alvásproblémák…..

Iskoláskorban

Figyelemzavar, egyensúlyproblémák, írás- olvasás elsajátításának nehézségi fokozatai, magatartás problémák….

 

Természetesen még számtalan ok-okozati viszonyt felsorolhatnék, ezek csak részben hívják fel a figyelmet arra, hogy segítségre van szüksége a gyermeknek. Mozgásfelmérést javaslok abban az esetben, ha több fenti tényező is megvalósulni látszik és ha más is javasolta egy mozgásvizsgálatot.

A mozgásfelmérés azt a célt szolgálja, hogy kiderítsük milyen okok vannak az esetleges problémák mögött. A felmérés kb. 70 percet vesz igénybe. Anamnézis felméréssel kezdődik, majd a gyermek mozgásnak vizsgálatával és értékelésével folytatódik. Javasolt tornával és konzultációval fejeződik be. Időszakos kontroll felmérésekkel van biztosítva a fejlődés.

Fontos, hogy minél fiatalabb egy gyermek, annál könnyebben lehet hatni a speciális mozgásfeladatokon keresztül az idegrendszerre. Minél idősebb, annál hosszabb időre van szükség a fejlődéshez.

 

Gyere el és próbáld ki!

Nézd meg az órarendem és küldj egy e-mailt a hello@csigebogi.hu címre, kérlek írd meg melyik órámra szeretnél eljönni!