Clubbel jóga

 

 

Amikor legelőször bemutattam a Clubbell Yogát elég sokan támadtak azzal, hogy ez csak sport, nincs benne semmi a jóga alapjaiból. Az igazság az, hogy akkor még nagyon keveset tudtam magáról a jógáról. Őszintén elárulom neked, kicsit cikisnek is érzem azt az időszakot, mert nem voltam valami hiteles jógaoktató. 

Tény, hogy a Clubbell Yoga egy kortárs jógastílus. Megalkotója az amerikai Summer Huntington, aki egy fiatal erőnléti edző és jógi.

A stílus sajátja, hogy a jógázást az erőnléti edzések módszertani oldaláról közelíti meg, így az erőfejlesztés, állóképesség-fejlesztés, különböző izmok erősítése-nyújtása tudatosan központi szerepet kap az órák felépítésében.

De ettől nem kevésbé jóga. Sőt!

Mitől jóga a clubbell yoga? Nem inkább egy sport?

Nem attól jóga, hogy vinyasa flow alapú jóga, hogy ászanasorokkal dolgozik, hogy a hatha stílus elemeit is átveszi, amennyiben egyes ászanákat akár hosszabb ideig is kitartanak a gyakorlók és bizonyos esetekben egyes ászanákat rögtön megcsinál a gyakorló jobb és bal oldalra.

Attól lesz jóga, hogy egyrészt azon dolgozol, hogy összhangot hozz létre a légzésed és a mozgásod között. Hogy megtanuld legyőzni a test ellenállását. És ami a legfontosabb : hogy elcsendesítsd az elméd, és befelé figyelj. A légzéseden keresztül, a test jelzésein keresztül!

 Mi az a clubbell a nevében?

A clubbell egy kis fém súlyzórúd, amit a jógázás során használunk. Az 1.25-2.5 kg-os súlyzót a kézbe véve főleg a vállöv mobilizálására és stabilizálására használjuk, a kar és a kar mozgatásához szükséges egyéb izmok erősítésére, de az egyensúlyérzék fejlesztésére is kiváló, mivel használata megváltoztatja a test tömegközpontját.

Az eszközhasználat miatt, valamint a a célzott jóga-gyakorlatsorok miatt a jógázók izomzata gyorsan és harmonikusan fejlődik. Jelentős  koncentrációt és befeléfigyelést követel meg a tanítványoktól az, hogy egy súlyzó van a kezükben, de pont emiatt a test tudatos használata, az izomcsoportok tudatosítása is nagyon hamar megjelenik

Gyere el és próbáld ki!

Már láthatsz clubbell yoga vidókat tőlem a youtube-on és a facebookomon.

Keresd a ClubbellYogaBudapest aloldalt a facebookon és a Csige Bogi edző youtube csatornát.

Hogyan néz ki egy clubbell yoga óra?

Az óra felépítése: átmozgatás, bemelegítés, flow clubbel nélküli betanítása, napüdvözletek, workout (időre végzett, vagy ismétlésszámot megadó gyakorlatsorok összessége), flow clubbell-lel, peakpose (nem kötelező), levezetés, relax.

Egy clubbellyoga órán izzadni fogsz a belső hőtől. Föl fog pörögni az anyagcseréd…és igenis, fáradt leszel az óra végére…de fel leszel töltve energiával! Úgy fogod érezni magad mintha egy megérdemelt wellness hétvégéről jönnél haza, ahol egy jót izzadtál a szaunában, ahol egy jó masszőr keze alatt ellazultál, ahol egy jó kozmetikus arcpakolásokkal felfrissítette az arcodat, és a lelkedet is kiönthetted egy jóleső beszélgetéssel.