Babás-mamás jóga

A babás-mama jóga több, mint amit a neve sejtetni enged. Először is, nem unalmas. Másodszor pedig nem felügyelet alatt eltöltött közös játszás. Ezen az órán együtt jógázol te és a kisbabád. Közös egységet hoztok létre, szimbiózisban lesztek, kölcsönös függésben egymástól.  Valódi jóga. És a babád végig szórakoztatni fog téged.

Oké. De hogyan kell ezt elképzelni? 

Az óra két nagy részre bontható. Az óra elejét a baba átmasszírozásával kezdjük (kb.15 perc), majd közös jógázással folytatjuk.

A kisbaba jóga valójában jógaköntösbe bújtatott mozgásfejlesztés. A kisbabákat forgatjuk, a mélységérzetüket fejlesztjük, hintáztatjuk, lógatjuk a különböző ászanákban. Így a te jógázásos mozgásodon keresztül a babád idegrendszere olyan ingereket kap, amik segítik a tanulásért, mozgásért felelős agyterületek fejlődését. Mivel kilenc hónapon keresztül is ebben volt része a pocakodban, ezért nagyon jól reagálnak a babák a babajógára. 

Miért kell masszírozni a babát? 

A masszírozás megnyugtatja a babádat és az egyik legtermészetesebb módja a fejlődésük megsegítésére. Ne feledd, kilenc hónapon keresztül masszíroztad őt a pocakodban tudattalanul, nem csoda, ha igen érzékenyen reagálnak a masszázsra. 

A masszírozással fel tudsz oldani olyan izomletapadásokat, amikhez még nem kell szakképzett specialista, de a baba mozgásfejlődését később mégis megsegíti. Szinte minden baba valamilyen kényszerpózt vesz fel az anya pocakjában. Ahogy te is elalszod a nyakad, vagy meghúzod a hátad, a babák is elmacskásodhatnak, az izomzatuk hozzászokik a kényszertartáshoz, és ez a születést követően megmaradva problémát okozhatnak (pl. csak az egyik oldalára fordul át).

Hogyan lehet a babával közösen jógázni?

Ő lesz a kis nehezék a kezedben. Emiatt te erősödni fogsz. Az ő idegrendszere pedig sokat fog fejlődni, mert kihívásoknak tesszük ki az egyensúlyérzékét. Erről majd olvashatsz a blogbejegyzésemben bővebben.

Gyere el és próbáld ki!

 

Hamarosan zárt facebook csoportban lesz elérhető a kisbabás jógaórám.  Küldj egy e-mailt a hello@csigebogi.hu címre, ha szeretnél eljönni!